Schip Josefien is een oud vrachtschip dat gebouwd is in 1908 als een Friese Maatkast. Het was een zeilschip, gebouwd zonder motor, dat zeilend vracht vervoer. In de loop der tijd is er een motor in geplaatst en zijn de masten er af gehaald. Tot ver in de twintigste eeuw heeft het schip met vracht gevaren. Tussen 2008 en 2013 werd het schip omgebouwd tot passagiersschip, geschikt voor fiets-vaarvakanties en als varend hotel.

De eigenaren

Sinds maart 2022 zijn Maarten Mannaerts en Simone Kippers.
De passie voor het varen is bij hen beiden al op jonge leeftijd ontstaan, doordat zij opgroeiden met watersport en vaarvakanties. Na hun studententijd gingen zij aan het werk op zeilende charterschepen, waar zij al snel als schipper aan het werk gingen.

Maarten en Simone zijn beiden schipper en beiden kok. Met veel plezier werken zij samen

Natuurlijk nautisch genieten

De liefde voor de natuur is ook terug te vinden in de keuken. Met veel liefde en passie worden de maaltijden klaargemaakt, waarbij er zoveel mogelijk gebruik gemaakt wordt van locale, biologische en seizoensgebonden producten. Maarten en Simone vinden het belangrijk dat de maaltijden zo duurzaam mogelijk bereid worden en er zo min mogelijk etenswaren weggegooid worden. Maar bovenal moeten het lekkere maaltijden zijn die mooi worden gepresenteerd. En natuurlijk is het ook belangrijk dat de maaltijden gezond zijn, zodat je fit en uitgerust thuiskomt na een vakantie met schip Josefien.

In overleg met u stellen ze graag uw droomreis samen. Neem gerust contact op; er is vaak meer mogelijk dan u denkt.

Josefien is:

  • Unieke ervaring

  • Comfortabel verblijf

  • Ongedwongen & gezellig (max. 22 pers.)

  • Prachtige natuur

  • Biologisch & Duurzaam

  • Hartelijke gastheer/-vrouw

  • Heerlijk eten

Ship in sight

Ship Josefien
MMSI 244730771
Click here for a large map